Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 db-hoz
15 dkg liszt
1 ek natúr kakaópor
1/2 cs sütőpor
2 egész tojás
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs
csipetnyi fahéj
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt.
A lisztet, a kakaót, a fahéjat és a sütőport egy mély tálban összekeverjük.
Egy másik tálban a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a két tojást és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Ezután a tojásos-vajas masszát jól összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
A narancsot nagyon alaposan megmossuk, a héját lereszeljük és a tésztához adjuk, majd belefacsarjuk a levét is. Végül belekeverjük a késsel apróbb darabokra vágott csokoládét is.
A tésztával 2/3-ig töltjük a muffinpapírral bélelt sütőformákat, majd a muffinokat közepes hőfokon tűpróbáig sütjük (akkor készültek el, ha a beléjük szúrt hústű vagy kötőtű száraz marad.
Tipp Keverhetünk a tésztába kandírozott narancshéjat is, vagy olvasztott csokoládéba márthatjuk a muffinokat és a tetejüket szórhatjuk meg ugyanezzel.