Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancsos csirkecomb, Levintől
2014.08.03

narancsos-csirkecomb.jpeg

Hozzávalók 4 egész csirkecomb, 1 narancs, 2 ek méz, 1 ek reszelt gyömbér, 2 ek szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj

Elkészítés
A páchoz a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez keverjük a mézet, a gyömbért, a szóját és a felaprított fokhagymát.

A húst megmossuk, két-három helyen bevagdossuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba vagy más sütőedénybe fektetjük a pipicombokat, ráöntjük a pácot és átforgatjuk benne. Alufóliával lefedve néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.

200 fokos sütőben 45-60 perc alatt belül puhára, kívül ropogósra sütjük. Ehhez kb. 20 percig lefedve sütjük a húst, a bőrös felével lefelé. Majd megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és néhányszor meglocsolgatva a páccal ropogósra pirítjuk.

Levin mondja A menü főfogása ezúttal narancsos csirkecomb volt, habkönnyű burgonyapürével, párolt sárgarépával, friss salátával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.