Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 egész csirkecomb, 1 narancs, 2 ek méz, 1 ek reszelt gyömbér, 2 ek szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj
Elkészítés A páchoz a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez keverjük a mézet, a gyömbért, a szóját és a felaprított fokhagymát.
A húst megmossuk, két-három helyen bevagdossuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba vagy más sütőedénybe fektetjük a pipicombokat, ráöntjük a pácot és átforgatjuk benne. Alufóliával lefedve néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
200 fokos sütőben 45-60 perc alatt belül puhára, kívül ropogósra sütjük. Ehhez kb. 20 percig lefedve sütjük a húst, a bőrös felével lefelé. Majd megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és néhányszor meglocsolgatva a páccal ropogósra pirítjuk.
Levin mondja A menü főfogása ezúttal narancsos csirkecomb volt, habkönnyű burgonyapürével, párolt sárgarépával, friss salátával.