Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancslekvár nektarinnal
2011.08.01

narancslekvar-nektarinnal.jpgHozzávalók 8-10 db közepes méretű, lédús narancs, 4-5 db érett nektarin, 1 db citrom héja és leve, 30 dkg cukor, 1 késhegynyi fahéj, 1 cs vaníliás cukor, üvegenként egy késhegynyi szalicil

Elkészítés A narancsokat kefével erősen átdörzsöljuk, majd hideg vízben 3 napon át áztatjuk, a vizet naponta cseréljük. Az így előkészített, tiszta narancsokból 4 db héját vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér szivacsos részből ne kerüljön bele semmi, különben keserű lesz a lekvár. A többit is megtisztítjuk, eltávolítjuk  a gerezdek közötti hártyákat is. A gyümölcshúst lábosba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra felszeletelt narancshéjat és 20 percen át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott, felkokkázott nektarinokat (meghámozni nem szükséges) és további 20 percig főzzük. Amikor  már sűrűsödik a massza, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítjük a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, és további 20 perc alatt készre főzzük. Alaposan tisztára mosott, előmelegített  üvegekbe töltjük a még forró lekvárt, tetejükre késhegynyi szalicilt szórunk és száraz dunsztban kihűtjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.