Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Narancslekvár mangóval
2012.01.06

narancslekvar-mangoval-006.jpg Hozzávalók 1 nagy üveg lekvárhoz 10 db narancs, 1 érett  mangó, 40 dkg cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéj

Elkészítés A narancsokat kefével erősen átdörzsöljuk, majd hideg vízben 3 napon át áztatjuk, a vizet naponta cseréljük. Az így előkészített, tiszta narancsokból 4 db héját vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér szivacsos részből ne kerüljön bele semmi, különben keserű lesz a lekvár. A többit is megtisztítjuk, eltávolítjuk  a gerezdek közötti hártyákat is (a legegyszerűbb úgy, hogy éles késsel "kifilézzük" a narancsot egy tál felett, hogy a közben lecsorgó narancslé ne vesszen kárba). A gyümölcshúst és a levet lábosba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra felszeletelt narancshéjat és 20 percen át főzzük. Ezután hozzáadjuk a  felkockázott mangót és további 20 percig főzzük. Amikor  már sűrűsödik a massza, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítjük a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, és további 20 perc alatt készre főzzük. Alaposan tisztára mosott, előmelegített  üvegekbe töltjük a még forró lekvárt, tetejükre késhegynyi szalicilt szórunk és száraz dunsztban kihűtjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.