Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 7 dl lekvárhoz
6 db nagy narancs
6 db nagy alma
1 db citrom leve
15 dkg cukor
kevés fahéj
2 ek kandírozott citromhéj
1 ek gránátalma-szirup (elmaradhat)
Elkészítés A narancsokat éles késsel meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a fehér részeket is levágjuk. A hártyák mentén bevágjuk és kiemeljük a narancshúst, lábosba tesszük és közepes hőfokon főzni kezdjük.
Az almákat is meghámozzuk, kimagozzuk és a már kb. 15 perce fortyogó narancshoz daraboljuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét és tovább főzzük. Amikor az alma is megpuhult, botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a cukrot és a kandírozott citromhéjat, majd addig főzzük, amíg a keverőkanál jól látható csíkot húz a lábas alján. Fűszerezzük őrölt fahéjjal, belekeverjük a gránátalma-szirupot és forrón üvegbe töltjük. Lezárjuk, és feje tetejére állítjuk az üveget, hagyjuk lassan kihűlni.
Tipp Mivel nincs benne tartósítószer, a lekvárt felbontás után tartsuk hűtőben, és kb. egy hét alatt fogyasszuk el.