Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Naptorta sonkás töltelékkel
2014.02.16

 naptorta-sonkas-toltelekkel-0061.jpg

Hozzávalók A tésztához 20 dkg liszt, 20 dkg túró, 15 dkg margarin, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor, 2 kk só , a tetejére 1 db tojás, 1 ek szezámmag és egy kevés reszelt sajt  A töltelékhez 15 dkg sonka, 10 dkg túró, 5 dkg reszelt sajt, 2 kk mustár, 1 ek tejföl, 1 db tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 mk őrölt pirospaprika, késhegynyi őrölt bors, só ízlés szerint

Elkészítés A tészta elkészítésével kezdjük és lehetőleg a sütés előtti napon, hogy kellő időt állhasson a hűtőben.

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha margarint, a túrót, a tejfölt, a sót és rugalmas tésztát gyúrunk. Ha szükséges, lisztezzük, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Fóliába tesszük, és min. 8 órán át hűvös helyen állni hagyjuk.

A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, hozzákeverjük a túrót, a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és zsemlemorzsával sűrítjük.

Az összeállításhoz a spenótos változat képeit mellékeljük:

spanyol-naptorta2.jpgA tésztából két kerek lapot nyújtunk, kb. 4-5 mm vastagságban. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A sonkás masszát a képen látható módon részben középre, részben pedig gyűrűszerűen, kör alakban a tésztára halmozzuk.

Beterítjük a másik lappal, a közepébe teszünk egy nagyobb bögrét, hogy a tészta kellőképpen lenyomódjon. A tészta külső szélét villával lenyomkodjuk, hogy a két lap összetapadjon.

Ezután egy éles késsel, a bögrétől kifelé haladva a tésztát  kb. 3-4 cm-es távolságban bevagdossuk, és az így kapott, töltött csíkokat kézzel ügyesen megcsavarva függőleges helyzetbe fordítjuk.

Egy felvert tojással a tésztát alaposan bekenjük, szezámmaggal és reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a tésztát kb. fél óra alatt piros ropogósra sütjük.

Ezt a pompás receptet a recetín.com spanyol oldalon találtuk, ahol a képen látható módon leveles tésztát és spenótos tölteléket használtak. Mi is elkészítettük (lásd: Spenótos naptorta), de ezt az általunk kidolgozott változatot is melegen ajánljuk! Jó étvágyat hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.