Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Nápolyi burgonyaleves
2011.10.26

nap-krlev.jpgHozzávalók 1 ek olaj és 10 dkg bacon (vegetáriánus leveshez: 3-4 ek olaj), 1 nagy fej vöröshagyma (vagy egy kisebb fej + egy kevés póréhagyma), 1 sárgarépa, 1 szelet zeller zöldjével, 40 dkg burgonya, 1 db hús- vagy zöldségleveskocka , só, őrölt bors ízlés szerint, 12 dkg apró csigatészta, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés A bacont, a répát, a zellert apró kockákra vágjuk, olajon pároljuk. Amikor csaknem puha, feleresztjük 1 l vízzel, beledobjuk a húsleveskockát. Ha feloldódott, utánasózzuk, borsozzuk a levest. Beletesszük a megtisztított, hámozott, vékonyra szeletelt krumplit és a csigatésztát, majd az egészet készre főzzük. Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.

Tipp Tehetünk bele 2-3 paradicsomot vagy 1 dl paradicsomlevet is; kínálhatunk hozzá parmezánt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.