Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 60 dkg pulykamell, 16 szelet bacon, 10 dkg natúr pirított mogyoró, 5 dkg dió, 5 dkg vaj, 1/2 cirtom héja reszelve, só, bors, olaj a sütéshez
Elkészítés A pulykamellet nagy, vékony szeletre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egyenként 4-4 baconcsíkra fektetjük. A töltelékhez a mogyorót és a diót apróra daráljuk, összedolgozzuk a puha vajjal, sózzuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. Megkenjük vele a pulykaszeleteket, majd azokat a baconnal együtt feltekerjük. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék sehol ne folyhasson ki. A tekercseket kiolajozott jénai tálba helyezzük, 1 dl vizet öntünk alájuk és fóliával lefedjük. 180 fokos sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás A pulykatekercseket 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, áfonyamártással és burgonyapürével körítjük.