Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mogyoróval töltött pulykamell tekercs, áfonyamártással
2011.12.03

mogyoros-pulykamell-afonyaszosz-burg-pure-025.jpgHozzávalók 4 főre 60 dkg pulykamell, 16 szelet bacon, 10 dkg natúr pirított mogyoró, 5 dkg dió, 5 dkg vaj, 1/2 cirtom héja reszelve, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés A pulykamellet  nagy, vékony szeletre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egyenként 4-4 baconcsíkra fektetjük. A töltelékhez a mogyorót és a diót apróra daráljuk, összedolgozzuk a puha vajjal, sózzuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. Megkenjük vele a pulykaszeleteket, majd azokat a baconnal együtt feltekerjük. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék sehol ne folyhasson ki. A  tekercseket kiolajozott jénai tálba helyezzük, 1 dl vizet öntünk alájuk és fóliával lefedjük. 180 fokos sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás A pulykatekercseket 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, áfonyamártással és burgonyapürével körítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.