Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 35 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 kk só, 5+5 dkg reszelt sajt, 8 dkg pirított mogyoró, 25 dkg margarin, 2 db tojás, 1 dl tejföl
Elkészítés Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sütőport, a sót, a reszelt sajt felét és a margarinnal elmorzsoljuk. A két tojást felverjük és egy keveset félreteszünk belőle a tészta megkenéséhez, a többit a tejföllel együtt a lisztes keverékhez adjuk és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a maradék tojással. A mogyorót aprítóba tesszük, nagyobb darabokra aprítjuk és a maradék reszelt sajttal összekeverve a kinyújtott tészta tetejére szórjuk.
Derelyeszaggatóval vékony, hosszúkás rudakat vágunk belőle, tepsibe rendezzük (3 nagyobb tepsihez elég ez a mennyiség) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Tipp Sokáig eláll, igazán finom, porhanyós, és nem változik az állaga!