Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 3 csirkemell, 2-3 dl tej, só, rétesliszt, zsemlemorzsa, pörkölt mogyoró, 2 egész tojás, olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, lapjánál felszeleteljük, majd a vékony szeleteket kisebb darabokra (kb. egyharmad tenyérnyire) vágjuk, és tejbe áztatjuk, vigyázva, hogy a tej a húst ellepje.
Néhány óra elteltével a tejből a szeleteket kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, besózzuk. A tojásokat felverjük, a megmaradt tejből egy keveset az elkevert tojásba öntünk,megsózzuk a tojást. A zsemlemorzsába a durvára őrölt mogyorót belekeverjük olyan arányban, hogy a mogyoró és a morzsa közel azonos arányú legyen.
A húst először réteslisztbe, majd tojásba, végül a mogyorós zsemlemorzsába mártjuk, és a bundát alaposan a szeletekre tapasztjuk, majd a csirkét forró olajban, fedő alatt
kirántjuk.
Tipp Bármilyen savanyúsággal, salátával kínálhatjuk, hidegen is finom.