Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Minestrone pirított baconkockákkal
2015.01.08

minestrone-piritott-baconnal-013.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 doboz vörösbab-konzerv, 1 doboz fehérbab-konzerv, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg húsos bacon felkockázva, 2 ek olaj, 1-2 db burgonya, 1 db cukkini, 1-2 db sárgarépa, 1 db szárzeller, 0,8 dl húsleves (kockából), 2 fél literes doboz paradicsomszósz, esetleg 1 dl vörösbor (kimaradhat), 1-1 kk szárított kakukkfű, oregano és rozmaring, 3 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 1 csokor újhagyma zöld szára, 20 dkg száraztészta (kagyló vagy szarvacska formájú), a tetejére reszelt parmezán sajt, petrezselyemzöld és olívaolaj

Elkészítés A bacont egy nagy lábosban, kevés olajon 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és kb. 5 percig pirítjuk. (Ne égessük oda, mert akkor keserű lehet a fokhagyma!)

Ezután belekeverjük az előre megtisztított és felkockázott sárgarépát, szárzellert, és 5 percig kevergetjük, elősütjük. Hozzákeverjük a leszűrt babkonzerveket, a felkockázott cukkinit és a hámozott-kockázott krumplit, felöntjük a húslevessel és a paradicsomszósszal. Amennyiben bort is adunk hozzá, az is most kerüljön az ételbe. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a fűszerekkel ízesítjük.

Amikor felforrt, levesszük a hőfokot és 40-50 percen át, nagyon lassan főzzük (minél lassabban, annál jobb lesz).

Végül beletesszük a felkarikázott újhagymaszárat és a száraztésztát is, majd további 15 perc alatt, lassan puhára főzzük. Tányérokba töltjük, parmezánnal, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, továbbá rálocsolunk egy kevés olívaolajat.

Tipp Amennyiben a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, jobb a tésztát külön sós vízben megfőzni, tálaláskor  a tányérba szedni, és csak akkor rákanalazni a levest.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.