Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mézeskalács rozslisztből
2013.12.10

mezeskalacs-rozslisztbol-copy.jpg

Hozzávalók 25 dkg rozsliszt, 10 dkg méz, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, fél ek őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, 1 mk szódabikarbóna

Elkészítés A cukrot és a mézet 1 ek vízzel sziruppá főzzük, majd egy mély tálban, fakanál segítségével összedolgozzuk a liszttel. Ha kézhőmérsékletű, hozzágyúrjuk a tojást, a fűszereket, a szódabikarbónát. Az így elkészített tésztát legalább 1 napig hűtőben vagy hűvös helyen pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, süteményformázóval tetszés szerint formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőfokon készre sütjük.

Tipp A kihűlt formákat készen kapható cukormáz-dekortollal, cukorkával,mandulával, dióval stb. tetszés szerint díszíthetjük. Készíthetünk hozzá hideg cukormázat is, amit önmagában, vagy a díszítésként használt olajos magvak odaragasztásához is használhatunk. Ajándéknak, karácsonyi dekorációnak is kedves, zárt dobozban sokáig elálló sütemény, érdemes az ünnep előtt jóelőre (akár 8-10 nappal előbb) elkészíteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.