Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg rozsliszt, 10 dkg méz, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, fél ek őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, 1 mk szódabikarbóna
Elkészítés A cukrot és a mézet 1 ek vízzel sziruppá főzzük, majd egy mély tálban, fakanál segítségével összedolgozzuk a liszttel. Ha kézhőmérsékletű, hozzágyúrjuk a tojást, a fűszereket, a szódabikarbónát. Az így elkészített tésztát legalább 1 napig hűtőben vagy hűvös helyen pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, süteményformázóval tetszés szerint formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőfokon készre sütjük.
Tipp A kihűlt formákat készen kapható cukormáz-dekortollal, cukorkával,mandulával, dióval stb. tetszés szerint díszíthetjük. Készíthetünk hozzá hideg cukormázat is, amit önmagában, vagy a díszítésként használt olajos magvak odaragasztásához is használhatunk. Ajándéknak, karácsonyi dekorációnak is kedves, zárt dobozban sokáig elálló sütemény, érdemes az ünnep előtt jóelőre (akár 8-10 nappal előbb) elkészíteni.