Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mézes-citromos édesburgonya
2016.01.25

p1180381.jpg

Hozzávalók 4 főre

4 db édesburgonya

2 ek olaj

2 ek méz

1 citrom leve és reszelt héja

1 mk kakukkfű

só,bors

kevés csilipaprika

Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk, egy nagy serpenyőben az olajon kb. 15 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Rácsorgatjuk a mézet, meglocsoljuk a citromlével és magas hőfokon 2-3 percig sütjük, pirítjuk, akkor finom, ha kicsit odakap, de vigyázzunk, a méz megéghet. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Salátával fogyasztjuk, de natúr húsok mellé köretnek is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.