Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 db édesburgonya
2 ek olaj
2 ek méz
1 citrom leve és reszelt héja
1 mk kakukkfű
só,bors
kevés csilipaprika
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk, egy nagy serpenyőben az olajon kb. 15 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Rácsorgatjuk a mézet, meglocsoljuk a citromlével és magas hőfokon 2-3 percig sütjük, pirítjuk, akkor finom, ha kicsit odakap, de vigyázzunk, a méz megéghet. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Salátával fogyasztjuk, de natúr húsok mellé köretnek is finom.