Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
kb. 40-50 friss mentalevél
2 tojássárgája
100 g cukor
100 g vaj
140 g liszt (fele sima fehér, fele rétes)
1 kávéskanál sütőpor
100 g étcsokoládé
Elkészítés
A mentaleveleket összefogjuk, mint egy szivart, összetekerjük, és apróra vágjuk. A csokoládét szintén felaprítjuk.
A tojást és a cukrot habosra keverjük, fakanállal hozzádolgozzuk a puha vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a mentát és a csokoládét.
Hurkát formázunk belőle, majd fóliába csomagolva legalább egy órát pihentetjük hűtőszekrényben.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tésztahurkát egyenletesen felkarikázzuk, majd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kellő távolságra helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
Levin mondja Ez a keksz kellőképpen vajas és izgalmas ahhoz, hogy a kedvencem legyen. Friss menta híján készülhet aprított mandulával, mogyoróval, karácsony környékén fűszerezhetjük narancshéjjal-fahéjjal, az étcsokoládét lecserélhetjük fehérre vagy felkockázott aszalt gyümölcsökre is.