Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mentás-csokoládés keksz, Levintől
2015.10.07

mentas-csokis-keksz.jpg

Hozzávalók
kb. 40-50 friss mentalevél
2 tojássárgája
100 g cukor
100 g vaj
140 g liszt (fele sima fehér, fele rétes)
1 kávéskanál sütőpor
100 g étcsokoládé

Elkészítés
A mentaleveleket összefogjuk, mint egy szivart, összetekerjük, és apróra vágjuk. A csokoládét szintén felaprítjuk.

A tojást és a cukrot habosra keverjük, fakanállal hozzádolgozzuk a puha vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a mentát és a csokoládét.

Hurkát formázunk belőle, majd fóliába csomagolva legalább egy órát pihentetjük hűtőszekrényben.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tésztahurkát egyenletesen felkarikázzuk, majd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kellő távolságra helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük.

Levin mondja Ez a keksz kellőképpen vajas és izgalmas ahhoz, hogy a kedvencem legyen. Friss menta híján készülhet aprított mandulával, mogyoróval, karácsony környékén fűszerezhetjük narancshéjjal-fahéjjal, az étcsokoládét lecserélhetjük fehérre vagy felkockázott aszalt gyümölcsökre is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.