Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Meggyes pite
2012.04.20

meggyes--pite-003.jpgHozzávalók 1 nagy tepsihez  50 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tejföl, pici só, 1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez, porcukor a tetejére

Meggyes töltelék: 1 kg kimagozott meggy, 10 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg kristálycukor, 1 mk fahéj

Elkészítés Először a tölteléket készítjük el. A kimagozott meggyet 5 dkg cukorral elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk, hogy ne maradjon túl sok leve. Ekkor hozzáadjuk a többi cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, összekeverjük, és felhasználásig  félretesszük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Összekeverjük a többi alapanyaggal és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és az egyik felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, kb. fél cm  vastagságúra. A tepsibe sütőpapírt teszünk és a nyújtófa segítségével  belehelyezzük  tésztát, villával megszurkáljuk, majd egyenletesen rásimítjuk a meggyes  tölteléket. A következő lapot is kinyújtjuk és a töltelék  tetejére fektetjük.

A sütemény tetejét megkenjük a tojás sárgájával, villával néhány helyen megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (170 fokon) kb. 1 órán át sütjük.

Tipp Amikor a sütemény kihűlt, felkockázzuk  és tálaláskor megszórjuk  porcukorral. Gyümölccsel is díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.