Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 dkg mascarpone, 15-20 db babapiskóta, 3 tojás, 15 dkg kristálycukor, vaníliás cukor, 20 dkg rumos meggy, meggylikőr, tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukor felével, majd a mascarponéval. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, és a mascarponés öntettel óvatosan – hogy a hab ne törjön össze – elkeverjük. A babapiskótákat egyenként bemártjuk a meggylikőrbe, három-négy darabot félreteszünk. A piskóták felét egy üvegtálba lerakjuk, majd az öntet felét rásimítjuk. Erre fektetjük a többi babapiskótát, és ráöntjük a maradék mascarponét, majd a tetejére helyezzük a díszítésként félretett piskótákat, közéjük dobáljuk a rumos meggyet, és ízlés szerint tejszínhabrózsákat nyomunk rá.
Tipp A desszert tetejére, a tejszínhabrózsák mellé kis meggydzsem-halmokat is helyezhetünk.