Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25-30 dkg meggy kimagozva, vagy egy üveg mag nélküli meggybefőtt a leve nélkül, fél tábla fehércsokoládé, 20 dkg liszt, 5 dkg natúr kakaópor, 20 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 3 tojás, 3 dkg vaj, fél csomag sütőpor A tetejére fél tábla fehércsokoládé, 1 dkg vaj, 1 ek tej
Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a vajat. A masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd a lecsepegtetett meggyet és a késsel kicsi darabokra vágott vágott csokoládé felét. A tésztát sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsiben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Amikor készen van, egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd ráteszünk egy kisebb lábast. Ebbe beletörjük a maradék csokoládét, hozzáadjuk a vajat, majd egy ek tejet, és addig keverjük, amíg sima, sűrű, egynemű masszává válik. Kanállal kisebb adagokat merve, "becsíkozzuk" vele a kihűlt sütemény tetejét.
Tipp Ha a meggyszemeket liszttel szórjuk meg, mielőtt a masszához kevernénk, nem fognak lesüllyedni a tepsi aljára.