Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 10 dkg tönkölybúzakorpa, 1 csokor medvehagyma, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 dkg cukor, só
Elkészítés Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk. (Nem fog nagyon feljönni.)
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, meghajtogatjuk, majd ismét nyújtás, szórás, hajtogatás. Még 20 percig langyos helyen pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kisütjük.