Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 db padlizsán
10 dkg medvehagymás krémsajt
1 dl főzőtejszín
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
só
bors
oregánó
kakukkfű
medvehagyma
bazsalikomos olaj
Elkészítés
A padlizsánokat meghámozzuk, fél cm széles szeletekre vágjuk, majd besózva
pihentetjük. 20 perc elteltével a padlizsánszeleteket leitatjuk, és mindkét oldalukat oregánóval, kakukkfűvel fűszerezve, a bazsalikomos
olajjal meghintve grillezzük.
A krémsajthoz adjuk a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a medvehagymát és a reszelt sajtot, majd az egészet a felvert tojásfehérjével elkeverjük.
A padlizsánszeleteket szorosan egymás mellé fektetjük (lehetőleg úgy, hogy
kissé fedjék egymást), és a tejszínes-sajtos keveréket ráhalmozzuk. A grillsütőben addig sütjük a sajtos padlizsánt, amíg a teteje enyhén
megpirul.