Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Medvehagymás-sajtos padlizsán, Dobitól
2015.12.09

medvehagymas-sajtos-padlizsan.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 db padlizsán
10 dkg medvehagymás krémsajt
1 dl főzőtejszín
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt

bors
oregánó
kakukkfű
medvehagyma
bazsalikomos olaj

Elkészítés

A padlizsánokat meghámozzuk, fél cm széles szeletekre vágjuk, majd besózva
pihentetjük. 20 perc elteltével a padlizsánszeleteket leitatjuk, és mindkét oldalukat oregánóval, kakukkfűvel fűszerezve, a bazsalikomos
olajjal meghintve grillezzük.

A krémsajthoz adjuk a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a medvehagymát és a reszelt sajtot, majd az egészet a felvert tojásfehérjével  elkeverjük.

A padlizsánszeleteket szorosan egymás mellé fektetjük (lehetőleg úgy, hogy
kissé fedjék egymást), és a tejszínes-sajtos keveréket ráhalmozzuk. A grillsütőben addig sütjük a sajtos padlizsánt, amíg a teteje enyhén
megpirul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.