Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 főre 1 db édeskömény, 10 dkg főtt-füstölt sonka, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 tojás, só, szerecsendió, oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, kakukkfüves olívaolaj, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés Az édesköményt megtisztítjuk, szárait és zöldjét levágjuk, cikkekre vágjuk, némi kakukkfűvel és olajjal megszórva-locsolva 200 fokos sütőben, lefedve félórán át pároljuk.
Amíg az édeskömény sül, a kakukkfüves olajon megpároljuk a megtisztított és felszeletelt gombát is, kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk.
A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával. Bazsalikommal, rozmaringgal, oregánóval, szerecsendióval fűszerezzük, megsózzuk. A tojás fehérjét felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, a tejfölös öntethez adjuk.
Fél óra elteltével az édesköményre rászórjuk a darabokra vágott sonkát, a gombát, és beborítjuk a tejfölös öntettel, végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot, és fedő nélkül további 25-30 percig sütjük.
Tipp Olívabogyókat, paradicsomot kínálhatunk mellé.