Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán narancssaláta
2012.04.17

narancssalata-007.jpgHozzávalók 4 főre 1 közepes fej jégsaláta, 4 db narancs + 1 db narancs kifacsart leve 10 dkg feta sajt, 1/2 citrom, 3-4 szál friss menta, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma, 1 szál friss kakukkfű, 15-20 db olívabogyó (zöld és fekete vegyesen), 2-3 ek olívaolaj, 1 kk mustár, só, frissen őrölt bors

Elkészítés A jégsalátát felcsíkozzuk és mély tálba tesszük. Az olajbogyókat felkarikázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk és a salátához keverjük. Egy narancs levét kifacsarjuk és egy tálkában összekeverjük a mustárral, az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a fél citrom levével. Az így elkészült öntetet a tálban lévő salátára öntjük, laza mozdulatokkal összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott feta sajtot is. A narancsokat éles késsel meghámozzuk (úgy, hogy a fehér szivacsos is részt eltávolítjuk), vékonyan felkarikázzuk és a salátára halmozzuk

Tipp Tálaláskor tovább díszíthetjük néhány szál metélőhagymával és petrezselyemzölddel. Pirítóssal, sós pálcikákkal, vagy más sós süteménnyel fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.