Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán lencsesaláta, Dobitól
2016.01.29

20151231_204023.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 paradicsom
1/2 lila hagyma
10-12 olajbogyó
1 gombóc mozzarella
1 doboz lencsekonzerv
4 evőkanál bazsalikomos olívaolaj
1-2 evőkanál vörösborecet
8-10 bazsalikom levél
3-4 szál petrezselyem
bors

Elkészítés 

A lencsekonzervet egy szitában vízzel leöblítjük, hagyjuk a vizet lecsöpögni és tálba öntjük. A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, a mozzarellát, az olajbogyókat és a paradicsomokat kis kockákra vágjuk, majd az összes hozzávalót a lencséhez adjuk.

Az öntetet a balzsamecetből és az olívaolajból elkészítjük, borsozzuk, szükség szerint sózzuk, hozzáaprítjuk a bazsalikomleveleket, petrezselyemzöldet, majd a salátára öntjük és összekeverjük.

Behűtjük, friss péksüteménnyel, vagy pirítóssal fogyasztjuk.

.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.