Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán-fűszeres grissini
2015.01.15

mediterran-fuszeres-grissini-001.jpg

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használva) 4 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 kk fokhagymapor, 1 kk szárított snidling, 1 kk szárított oregánó, 1,5 kk só, 1,5 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 2 db tojás, 1,5 bögre reszelt sajt, valamint összességében fél csészényi apróra darabolt, vagy inkább gépi aprítóval őrölt olajbogyó, szárított paradicsom.

Elkészítés Egy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral, sóval, fokhagymaporral, snidlinggel, oregánóval. A tojásokat simára keverjük a tejjel, az olajjal, a 1,5 bögre reszelt sajttal, majd a lisztbe keverjük. Belekeverjük a többi felaprított hozzávalót (olajbogyót, stb) is. A tészta legyen rugalmas, könnyen nyújtható.

A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük. Egy lisztezett felületen a tésztát kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk és derelyeszaggatóval, vagy éles késsel hosszú, keskeny csíkokat vágunk. A csíkokat egyenként néhányszor megtekerjük, két végüknél fogva sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, majd kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.