Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán emeletes szendvics, pesto rossóval

edesburgonyas-muffin-es-mediterran-szendvics-023.jpg

Hozzávalók 4 személyre 10 dkg füstölt, vékonyan szeletelt sonka, 2 ek mascarpone, 5 dkg gorgonzola, néhány szelet kígyóuborka, néhány szem olajbogyó A pesto rossóhoz: 1/2 dl olívaolaj, 2 dkg hámozott, pirított mandula, 1 szál friss rozmaring levelei, 1 kk balzsamecet,  1 kk cukor, 1 kk pirospaprika, 6-8 db olajban eltett szárított paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors,  12 szelet pirított kenyér, vékonyan szeletelve

Elkészítés Először a pestot rossót készítjük el. Egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat és pépesre daráljuk, a pestót lezárható tálkába kanalazzuk, felhasználásig félretesszük.

Ezután a mascarponét összekeverjük a villával összetört gorgonzolával, tálkába kanalazzuk és félretesszük. A pirítósokat elkészítjük, az elsőt megkenjük pesto rossóval, majd a mascarponés krémmel, sonkaszeletet terítünk rá, erre jön a következő szelet, megkenjük a krémes sajttal, uborkaszeleteket és sonkát teszünk rá. Erre kerül a harmadik szelet, pestóval megkenjük, sonkával beborítjuk, olajbogyóval díszítjük.

A többi szendvicset is hasonlóan készítjük el. Tányérokra tesszük, olajbogyókkal körítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.