Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 10 dkg füstölt, vékonyan szeletelt sonka, 2 ek mascarpone, 5 dkg gorgonzola, néhány szelet kígyóuborka, néhány szem olajbogyó A pesto rossóhoz: 1/2 dl olívaolaj, 2 dkg hámozott, pirított mandula, 1 szál friss rozmaring levelei, 1 kk balzsamecet, 1 kk cukor, 1 kk pirospaprika, 6-8 db olajban eltett szárított paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 12 szelet pirított kenyér, vékonyan szeletelve
Elkészítés Először a pestot rossót készítjük el. Egy aprítógépbe tesszük a hozzávalókat és pépesre daráljuk, a pestót lezárható tálkába kanalazzuk, felhasználásig félretesszük.
Ezután a mascarponét összekeverjük a villával összetört gorgonzolával, tálkába kanalazzuk és félretesszük. A pirítósokat elkészítjük, az elsőt megkenjük pesto rossóval, majd a mascarponés krémmel, sonkaszeletet terítünk rá, erre jön a következő szelet, megkenjük a krémes sajttal, uborkaszeleteket és sonkát teszünk rá. Erre kerül a harmadik szelet, pestóval megkenjük, sonkával beborítjuk, olajbogyóval díszítjük.
A többi szendvicset is hasonlóan készítjük el. Tányérokra tesszük, olajbogyókkal körítve tálaljuk.