Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
30 dkg bulgur
só ízlés szerint
4 dl forró víz
1 ek sűrített paradicsom
néhány salátalevél
1/2 kígyóuborka
2 db paradicsom
1 csokor metélőhagyma
petrezselyemzöld
3-4 levél friss menta
A tálaláshoz
néhány kanál natúr joghurt
Elkészítés
A forró vízbe sót keverünk, majd leöntjük vele a bulgurt. Fedő alatt főzés nélkül, 20 percig állni hagyjuk.
A salátát kisebb darabokra tépjük, a paradicsomot, uborkát szeleteljük, a metélőhagymát, petrezselymet és mentát apróra vágjuk.
Ha megpuhult a bulgur, hozzákeverjük a paradicsompürét, a hagymát, a petrezselymet és a mentát, majd tányérokra adagoljuk. Minden adagra saláta, uborka, paradicsom és joghurt kerül.
Tipp Önálló fogásként is, köretként is kiváló.
Kisokos A bulgur előfőzött és szárított durumbúza-töret - elkészítése roppant egyszerű és sok lehetőséget rejt magában. Törökországban és a Közel-Keleten különösen kedvelt, mi történetesen Máltán kóstoltuk. Magyarországon is egyre népszerűbb.