Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mediterrán bulgursaláta
2016.10.08

bulgursalata.jpg

Hozzávalók

30 dkg bulgur

só ízlés szerint

4 dl forró víz

1 ek sűrített paradicsom

néhány salátalevél

1/2 kígyóuborka

2 db paradicsom

1 csokor metélőhagyma

petrezselyemzöld

3-4 levél friss menta

A tálaláshoz

néhány kanál natúr joghurt

 

Elkészítés

 

A forró vízbe sót keverünk, majd leöntjük vele a bulgurt. Fedő alatt főzés nélkül, 20 percig állni hagyjuk.

 

A salátát kisebb darabokra tépjük, a paradicsomot, uborkát szeleteljük, a metélőhagymát, petrezselymet és mentát apróra vágjuk.

 

Ha megpuhult a bulgur, hozzákeverjük a paradicsompürét, a hagymát, a petrezselymet és a mentát, majd  tányérokra adagoljuk. Minden adagra saláta, uborka, paradicsom és joghurt kerül.

 

Tipp Önálló fogásként is, köretként is kiváló.

 

Kisokos A bulgur előfőzött és szárított durumbúza-töret - elkészítése roppant egyszerű és sok lehetőséget rejt magában. Törökországban és a Közel-Keleten különösen kedvelt, mi történetesen Máltán kóstoltuk. Magyarországon is egyre népszerűbb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.