Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mazsolás kalács
2016.12.21

mazsolas-kalacs.jpg

Hozzávalók

50 dkg liszt

3,5 dl langyos tej

2 dkg élesztő

3 tojás

5 dkg porcukor

5 dkg puha vaj

csipetnyi só

5 dkg mazsola

vaj vagy libazsír a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.

Az élesztőt kevés langyos tej és cukor hozzáadásával egy mélyebb edénykében felfuttatjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a sót, majd 2 tojást, a vajat, és az élesztőt is. A tésztát jól eldolgozva megdagasztjuk. Közben hozzáadjuk a jól lecsepegtetett mazsolát.

A tésztát ezután tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk. Utána a sütőt előmelegítjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, tetszés szerint formázzuk (pl. készíthetünk belőle fonott kalácsot) vagy kivajazott/-zsírozott, szilikonos sütőformába tesszük. A tetejét tojással megkenjük.

Közepes hőfokon szép pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.