Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, 3 ek meleg víz, 1 ek kakaópor, 1/2 cs sütőpor
A krémhez 500 gr mascarpone krémsajt, 25-30 dkg porcukor, 10 dkg darált mandula, 1,5 dl tej, 2 ek zselatin, kevés színtelen mandulaaroma.
A díszítéshez 20 dkg marcipánmassza, 1 dl habtejszín, csokidara, dekorációs cukor
Elkészítés 26 cm-es tortaformában szokásos módon megsütjük a piskótát. A tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgájával habosra keverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport és vizet, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük a piskótát.
A krémhez a tejet meglangyosítjuk és csomómentesre keverjük benne az étkezési zselatint A mascarponét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált mandulát, a mandulaaromát és robotgéppel összekeverjük. Végül hozzáöntjük a tejben oldott zselatint.
A piskótánk köré visszatesszük a tortakarikát és ráöntjük a krémet. Egyenletesen elkenjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni, és másnap díszítjük fel. Amikor a krém már szilárd, levesszük a tortakarikát. Felverjük a tejszínhabot és a torta peremét kidíszítjük vele, majd a habot megszórjuk csoki-darával.
A marcipánmassza 1/3 részéhez kakaót teszünk, jól átgyúrjuk vele. A torta aljára sima és kakaós marcipánrudakat sodrunk, ezekkel díszítjük. Fehér marcipánból elkészítjük a virágokat, a barnából a leveleket és tetszőlegesen elhelyezzük a tortán.
Kisokos Ez az igazán finom, könnyű torta Bartucz Valéria receptje, és a Lovason 2012 tavaszán rendezett Mandulaünnep-rendezvényen első díjat kapott.