Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marhapörkölt káposztával
2012.03.27

marhaporkolt-kaposztaval.jpgHozzávalók 4 főre Kb. 1 kg marhahús (egyharmad része felsál, kétharmad része lábszár), 0,5 kg vöröshagyma, 60 dkg savanyúkáposzta, kb. 5 dkg sertészsír, 1-1 paradicsom és zöldpaprika, majoránna,  édes és erős pirospaprika, só, bors

Elkészítés A hagymát a zsíron aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot-paprikát, és azokkal együtt 10 percig pároljuk. A megtisztított, kockára vágott húst beletesszük és kifehéredésig pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Az egészet másfél, két órán át "lassú" tűzön, fedő alatt puhítjuk. Ha közben elfőne a víz, egy kevéssel pótoljuk. Amikor a hús 90 százalékig megpuhult, hozzáadjuk a kimosott és felaprított savanyúkáposztát, és az egészet tovább főzzük addig, amíg a hús vajpuha lesz és a káposzta is megfő. Friss kenyérrel és ecetes savanyúsággal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.