Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 10 szelethez 2 csomag (30 dkg) marcipánmassza, 5 dkg aszalt vörös áfonya, kb. 5 dkg étcsokoládé, 2 tk mandulaaroma
Elkészítés Az áfonyát legalább egy órára mandulaaromával ízesített meleg vízbe áztatjuk. A marcipánmassza tömböket külön-külön kissé átgyúrjuk, majd porcukrozott deszkán félujjnyi vastagságú téglalapokká nyújtjuk. Az egyik lapon egyenletesen elosztjuk a jól lecsepegtetett áfonyát. A másik lapot ráhelyezzük, majd az egészet szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Utána éles késsel vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírra sorakoztatjuk. Kiskanál segítségével, a képen látható módon, gőz fölött megolvasztott étcsokoládét csorgatunk rá, amely szobahőmérsékleten hamar megszilárdul - ezután a desszertet tálra rendezzük.
Tipp A szeletek tetejét díszíthetjük dekor-cukorkával, szeletelt mandulával vagy ízlés szerint mással is, még a csokoládé megszilárdulása előtt.