Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marcipántekercs áfonyával
2011.12.26

dsc06721-copy.jpgHozzávalók kb. 10 szelethez 2 csomag (30 dkg) marcipánmassza, 5 dkg aszalt vörös áfonya, kb. 5 dkg étcsokoládé, 2 tk mandulaaroma

Elkészítés Az áfonyát legalább egy órára mandulaaromával ízesített meleg vízbe áztatjuk. A marcipánmassza tömböket külön-külön kissé átgyúrjuk, majd porcukrozott deszkán félujjnyi vastagságú téglalapokká nyújtjuk. Az egyik lapon egyenletesen elosztjuk a jól lecsepegtetett áfonyát. A másik lapot ráhelyezzük, majd az egészet szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Utána éles késsel vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírra sorakoztatjuk. Kiskanál segítségével, a képen látható módon, gőz fölött megolvasztott étcsokoládét csorgatunk rá, amely szobahőmérsékleten hamar megszilárdul - ezután a desszertet tálra rendezzük.

Tipp A szeletek tetejét díszíthetjük dekor-cukorkával, szeletelt mandulával vagy ízlés szerint mással is, még a csokoládé megszilárdulása előtt.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.