Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Marcipános csokoládébonbon
2013.12.25

marcipanos1.jpg

Hozzávalók 30 darabhoz 10 dkg marcipánmassza, 10 dkg csokoládé, 0,5 ek olaj, 1 ek durvára vágott, pirított mandula vagy dió (kihagyható), porcukor Eszköz szilikon csokoládébonbon-forma

marcipanos2.jpgElkészítés A marcipánt átgyúrjuk, porcukorral meghintett gyúrótáblán vékonyra nyújtjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A marcipánkorongokat szilikon csokoládébonbon-formába nyomkodjuk, mindegyikbe kevés pirított mandulát vagy diót szórunk.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és ráteszünk egy kisebb lábast, amelyben a csokoládét az olaj hozzákeverésével felolvasztjuk. Az olvasztott csokoládéból mokkáskanállal egy keveset csorgatunk mindegyik bonbon üregébe. A formát ezután 20-30 percre hűtőbe tesszük, és ha a csokoládé megszilárdult, a bonbonokat kivesszük a formából.

marcipanos.jpgTipp A tetejüket is bevonhatjuk csokoládéval, ez esetben sorakoztassuk tálcára a bonbonokat, olvasszunk fel 10 dkg csokoládét 1 ek olaj hozzáadásával, és ezzel öntsük le mindet, egyesével. Rögtön ezután ízlés szerint díszíthetjük is cukorkával, mandulaforgáccsal, csokoládéforgáccsal stb. Ha a csokoládé megszilárdult a bonbonokon, mignonpapírba téve vagy szép kistányéron önálló desszertként kínálhatók, de tortát is díszíthetünk velük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.