Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 darabhoz 10 dkg marcipánmassza, 10 dkg csokoládé, 0,5 ek olaj, 1 ek durvára vágott, pirított mandula vagy dió (kihagyható), porcukor Eszköz szilikon csokoládébonbon-forma
Elkészítés A marcipánt átgyúrjuk, porcukorral meghintett gyúrótáblán vékonyra nyújtjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A marcipánkorongokat szilikon csokoládébonbon-formába nyomkodjuk, mindegyikbe kevés pirított mandulát vagy diót szórunk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és ráteszünk egy kisebb lábast, amelyben a csokoládét az olaj hozzákeverésével felolvasztjuk. Az olvasztott csokoládéból mokkáskanállal egy keveset csorgatunk mindegyik bonbon üregébe. A formát ezután 20-30 percre hűtőbe tesszük, és ha a csokoládé megszilárdult, a bonbonokat kivesszük a formából.
Tipp A tetejüket is bevonhatjuk csokoládéval, ez esetben sorakoztassuk tálcára a bonbonokat, olvasszunk fel 10 dkg csokoládét 1 ek olaj hozzáadásával, és ezzel öntsük le mindet, egyesével. Rögtön ezután ízlés szerint díszíthetjük is cukorkával, mandulaforgáccsal, csokoládéforgáccsal stb. Ha a csokoládé megszilárdult a bonbonokon, mignonpapírba téve vagy szép kistányéron önálló desszertként kínálhatók, de tortát is díszíthetünk velük.