Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db jégsaláta, 1 db kígyóuborka, 1 db lilahagyma, 5-7 dkg lapmandula, 2 ek darált parmezán sajt, 2 ek olívaolaj, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), só
Elkészítés A lapmandulát szárazon serpenyőbe tesszük, picit megsózzuk és közepes tűzön világosbarnára pirítjuk. Amikor kihűlt, aprítóban ledaráljuk, összekeverjük a parmezánnal és félretesszük.
A jégsalátát falatnyi darabokra tépkedjük, az uborkát és a hagymát pedig hajszálvékonyan felkarikázzuk. Az egészet egy mély tálba tesszük, megszórjuk az őrölt manulával kevert sajttal és alaposan összekeverjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal és végül a gránátalma-sziruppal is.
Azonnal tálaljuk.
Tipp Hideg sültekkel, vagy pirítóssal fogyaszthatjuk.