Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 24 darabhoz
500 g mélyhűtött leveles tészta
200 g őrölt mandula
135 g (vaníliás) cukor
1 nagy tanyasi tojás
1 dl tej
1 narancs reszelt héja
vaj
Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 24 darabra vágjuk. A darabokat kinyújtjuk és kivajazott muffinformákban kosárformára igazítjuk.
A mandulát, a cukrot, a tejet, a tojást és a narancshéjat (esetleg egy kevés narancslikőrt) összekeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a kosárkák belsejében.
A süteményt 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk egyszerűen porcukorral megszórva, vagy olvaszthatunk rá ét-, illetve fehér csokoládét.
Levin mondja Mandula és narancshéj tökéletes egyesülése, ropogós tésztakosárban. Fejedelmi desszert, pillanatok alatt!