Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 fél kacsamell
őrölt rozmaring
só
rozmaringos olívaolaj
1 dl frissen facsart mandarinlé
5-6 gerezd fokhagyma
1-2 ágacska friss rozmaring
néhány szelet mandarin (a díszítéshez)
Elkészítés
A kacsamelleket beirdaljuk, őrölt rozmaringgal megszórjuk, a rozmaringos olívaolajjal megkenjük, és néhány órán át állni hagyjuk.
Sütés előtt 20 perccel a húsokat megsózzuk.
Utána serpenyőben megkapatjuk (először a bőrös felüket, majd a másik oldalukat), majd a páclével együtt tepsibe helyezzük. Mellé dobjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat. Aláöntjük a mandarinlevet, és alufóliával lefedve puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult (kb. 3/4 óra), a fóliát levesszük, és a kacsamelleket pirosra sütjük.