Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mandarinos-rozmaringos kacsasült, Dobitól
2017.04.11

mandarinos-rozmaringos-kacsasult.jpg

 

Hozzávalók 4 főre

 

4 fél kacsamell

őrölt rozmaring

rozmaringos olívaolaj

1 dl frissen facsart mandarinlé

5-6 gerezd fokhagyma

1-2 ágacska friss rozmaring

néhány szelet mandarin (a díszítéshez)

 

Elkészítés

 

A kacsamelleket beirdaljuk, őrölt rozmaringgal megszórjuk, a rozmaringos olívaolajjal megkenjük, és néhány órán át állni hagyjuk.

 

Sütés előtt 20 perccel a húsokat megsózzuk.

 

Utána serpenyőben megkapatjuk (először a bőrös felüket, majd a másik oldalukat), majd a páclével együtt tepsibe helyezzük. Mellé dobjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat. Aláöntjük a mandarinlevet, és alufóliával lefedve puhára pároljuk.

 

Amikor a hús megpuhult (kb. 3/4 óra), a fóliát levesszük, és a kacsamelleket pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.