Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Málnatorta, Baráth Katától
2015.07.06

malnatorta.jpg

Hozzávalók 23 cm-s tortaformához 12 tojás, 12 ek cukor (vagy helyette eritrit), 12 ek liszt, 1 mk szórabikarbóna A töltelékhez 2 dl cukrászhab, fél doboz mascarpone, 50 dkg tehéntúró, porcukor ízlés szerint,1 citrom reszelt héja, 40-50 dkg málna A díszítéshez 10 dkg málna

Elkészítés Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel 10-12 percig jól felverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, míg szépen megemelkedik, majd levesszük a hőfokot 160 fokra és további 30 percig sütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. 2 dl cukrászhabot felverünk, elkeverjük benne a mascarponét, majd óvatosan a túrót, ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a citrom héját. Végül nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük benne a málnát.

A kihűlt tortát 3 vagy 4 részre szeljük és a krémmel betöltjük. Málnaszemekkel díszítjük.

Tipp1 Én a torta oldalát marcipánnal díszítettem: pogácsaszaggatóval kis zsebeket szaggattam, körben ráragasztottam, és a maradék krémmel töltöttem. A torta tetejére friss menta is került.

Tipp2 Málna helyett más idénygyümölccsel is készíthető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.