Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 23 cm-s tortaformához 12 tojás, 12 ek cukor (vagy helyette eritrit), 12 ek liszt, 1 mk szórabikarbóna A töltelékhez 2 dl cukrászhab, fél doboz mascarpone, 50 dkg tehéntúró, porcukor ízlés szerint,1 citrom reszelt héja, 40-50 dkg málna A díszítéshez 10 dkg málna
Elkészítés Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel 10-12 percig jól felverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, míg szépen megemelkedik, majd levesszük a hőfokot 160 fokra és további 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. 2 dl cukrászhabot felverünk, elkeverjük benne a mascarponét, majd óvatosan a túrót, ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a citrom héját. Végül nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük benne a málnát.
A kihűlt tortát 3 vagy 4 részre szeljük és a krémmel betöltjük. Málnaszemekkel díszítjük.
Tipp1 Én a torta oldalát marcipánnal díszítettem: pogácsaszaggatóval kis zsebeket szaggattam, körben ráragasztottam, és a maradék krémmel töltöttem. A torta tetejére friss menta is került.
Tipp2 Málna helyett más idénygyümölccsel is készíthető.