Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg tehéntúró, 3 kiskanál só, a nyújtáshoz liszt, a kenéshez 1 egész tojás, a díszítéshez egész borsszemek
Elkészítés A lisztet, vajat, burgonyát és a túrót a só hozzáadásával jól összedolgozzuk, majd a tésztát legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Utána lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A korongokat ék alakban bevágjuk a képen látható módon, és az így keletkezett "füleket" a korong kozepe felé behajtjuk. Az orr elkészítéséhez az ujjunkkal a fülekkel szembeni oldalon benyomjuk a tésztát, majd az egész "malackát" kézzel csinosra egyengetjük.
Az így elkészült formákat sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, a tojással megkenjük, és végül "szemként" mindegyikre 2-2 feketeborsot teszünk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük készre.
A receptre a Bauer Marthy Design Stúdió oldalán találtunk rá. Őket pedig Andi konyhája ihlette meg.
pp
(ll, 2012.12.31 08:13)