Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
10 db kifli
1 l tej
3 tojás sárgája
10 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 citrom héja reszelve
egy kevés fahéj
A krémhez
1 zacskó krémespor (boltban kapható) vagy házilag főzött vaníliakrém pudingból
A tetejére
1 doboz cukrászhab
Elkészítés
A tejet és a vajat felmelegítjük, óvatosan hozzáadjuk a cukorral elkevert tojássárgájákat és egy kicsit besűrítjük, hozzáadjuk a fahéjat, mákot, reszelt citromhéjat. Mindezt a felkarikázott kiflire öntjük.
Várunk egy kicsit, hogy a kifli felvegye a folyadékot, majd sütőpapírral bélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába, vagy 3 db 18 cm-esbe belenyomkodjuk a mákoskifli-masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémesport 8 dl tejjel robotgépben kikeverjük és a kihűlt gubára kenjük.
Felverjük a cukrászhabot és nyomózsák (habzsák) segítségével halmokat vagy rózsákat nyomunk a tetejére, majd megszórjuk mákkal.
Végül néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni.