Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg darált mák
1 db tojás
1 bögre (2,5 dl) porcukor
1 bögre finomliszt
1 cs sütőpor
1 bögre tej
2 ek olaj
1 db citrom leve és reszelt héja
A krémhez
20 dkg tehéntúró
5 dkg porcukor
3 ek mascarpone
A tetejére friss áfonyaszemek, kb. 15 dkg
Elkészítés Egy mély tálban a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tovább keverjük, majd beleöntjük a tejet is. Ezután a lisztet elkeverjük a sütőporral és a tálba szitáljuk, elkeverjük. Végül fokozatosan adagolva hozzákeverjük a darált mákot, ízesítjük a citromlével és reszelt citromhéjjal.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a mákos masszát belesimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tészta sül, a túrót jól kikeverjük a mascarponéval és a porcukorral, hűtőben tartjuk felhasználásig.
Az elkészült mákos süteményt hagyjuk kihűlni, sima felületre borítjuk, miután a sütőpapírt lehúztuk róla felkockázzuk.
A kockákra túrókrémet halmozunk, megrakjuk friss áfonyaszemekkel, és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Csak annyi süteményt érdemes egy alkalommal megkenni a krémmel, amennyit elfogyasztunk, és a maradék mákos sütit akár önmagában is elfogyaszthatjuk. A megmaradt krémet és áfonyát a további felhasználásig lezárt dobozban hűtőben tartjuk.