Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mákos-túrós áfonyával
2016.07.03

makos-suti-turokremmel-kl.jpg

Hozzávalók

20 dkg darált mák

1 db tojás

1 bögre (2,5 dl) porcukor

1 bögre finomliszt

1 cs sütőpor

1 bögre tej

2 ek olaj

1 db citrom leve és reszelt héja

A krémhez

20 dkg tehéntúró

5 dkg porcukor

3 ek mascarpone

A tetejére friss áfonyaszemek, kb. 15  dkg

Elkészítés Egy mély tálban a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, tovább keverjük, majd beleöntjük a tejet is. Ezután a lisztet elkeverjük a sütőporral és a tálba szitáljuk, elkeverjük. Végül fokozatosan adagolva hozzákeverjük a darált mákot, ízesítjük a citromlével és reszelt citromhéjjal.

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a mákos masszát belesimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül, a túrót jól kikeverjük a mascarponéval és a porcukorral, hűtőben tartjuk felhasználásig.

Az elkészült mákos süteményt hagyjuk kihűlni, sima felületre borítjuk, miután a sütőpapírt lehúztuk róla felkockázzuk.

A kockákra túrókrémet halmozunk, megrakjuk friss áfonyaszemekkel, és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Csak annyi süteményt érdemes egy alkalommal megkenni a krémmel, amennyit elfogyasztunk, és a maradék mákos sütit akár önmagában is elfogyaszthatjuk. A megmaradt krémet és áfonyát a további felhasználásig lezárt dobozban hűtőben tartjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.