Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 50 dkg liszt, 30 dkg cukor, 1 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg puha vaj (margarin), csipetnyi só, 1 mk szódabikarbóna A töltelékhez 25 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 1 cs (10 g) vaníliás cukor, 1 ek kristálycukor, 1 mk fahéj (kihagyható) A tetejére 1 tojás sárgája, porcukor
Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. A lisztet jól elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A vajat külön alaposan kikeverjük a 30 dkg cukorral, az egész tojással és a tejföllel, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket.
A darált mákot, a vaníliás cukrot és a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat lábasba tesszük, és 3-4 ek víz hozzáadásával, kevergetve elegyítjük. Akkor jó, ha nem száraz, de sűrű.
Amíg a töltelék kissé kihűl, a tésztát két egyenlő részre osztjuk és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsi aljára nyomkodjuk, majd rásimítjuk a tölteléket. Erre helyezzük rá a másik tésztalapot, majd megkenjük a tojás sárgájával és villával több helyen megbökdössük.
A pitét közepes hőfokon készre sütjük, hűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt és szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.