Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mákos kuglóf
2016.02.19

kmakoskuglof.jpg

Hozzávalók

A töltelékhez

10 kg darált mák

1,5 dl tej 5 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

A tésztához

4 db tojás

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

1/2 cs sütőpor

35 dkg liszt

2 dl tej

Elkészítés A darált mákot a cukorral, tejjel, citromhéjjal 10 perc alatt megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tálba szitáljuk, összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába keverjük.

Egy kuglófformát kivajazunk, lisztezünk, belekanalazzuk a tészta felét. Erre kerül a mákos krém, majd a tészta másik fele.

A sütőt 160 fokra állítjuk, betesszük a kuglófot, és kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, egy nagy tálra borítjuk ki a formából, porcukorral megszórva, szeletelve fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.