Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A töltelékhez
10 kg darált mák
1,5 dl tej 5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
A tésztához
4 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
35 dkg liszt
2 dl tej
Elkészítés A darált mákot a cukorral, tejjel, citromhéjjal 10 perc alatt megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tálba szitáljuk, összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába keverjük.
Egy kuglófformát kivajazunk, lisztezünk, belekanalazzuk a tészta felét. Erre kerül a mákos krém, majd a tészta másik fele.
A sütőt 160 fokra állítjuk, betesszük a kuglófot, és kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, egy nagy tálra borítjuk ki a formából, porcukorral megszórva, szeletelve fogyasztjuk.