Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mákos guba torta, Levintől
2015.12.20

makosguba-torta.jpg

Hozzávalók

1 liter tej
10 kifli
200 g cukor
250-300 g darált mák
3 tojás sárgája
1 rúd vanília
1 dl tejszín
vaj a tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk. Ezzel és a cukorral felmelegítjük a tejet - annyira elegendő, hogy a cukor feloldódjon.

A kifliket előbb karikákra, majd kisebb kockákra vágjuk, alaposan összeforgatjuk a mákkal.

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a cukros tejet, végül nyakon öntjük vele a mákos kiflit.

Egy tortaformát alaposan kikenünk vajjal, és belesimítjuk a tejes-mákos-kiflis keveréket. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp Kínálhatjuk egy kevés meggy- vagy ribizlilekvárral, vaníliafagylalttal, sodóval, borkrémmel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.