Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Majoránnás csirke szarvasgombás újkrumplival, Dobitól
2016.05.06

csirk.jpg

Hozzávalók 2 főre

1 csirkemell
2 dl joghurt

majoránna
olaj

A körítéshez
újkrumpli (ízlés szerinti mennyiségben)
1 fej hagyma
friss bazsalikomlevél (kb. 2 ágra való)
szarvasgombás olaj

Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, a joghurttal leöntve néhány órán át a hűtőben pácoljuk. Sütés előtt fél órával a joghurtból a húst kiemeljük, megsózzuk, majoránnával fűszerezzük, majd lefedve pároljuk, végül a fedőt eltávolítva pirosra sütjük.

A körítéshez a hagymát megtisztítva vékony cikkekre vágjuk. Az újkrumpliról a zsenge héjat lekaparjuk, a megtisztított krumplikat megmossuk, szárazra töröljük, és félbevágjuk.

Egy sütőtálat szarvasgombás olajjal kikenünk, a hagymacikkeket és a krumplikat az olajban megforgatjuk (ha szükséges, a krumplira is permetezünk az olajból), majd letakarva 200 fokos sütőbe toljuk. Amikor a krumpli megpuhult (kb. fél óra), az előzőleg apróra vágott bazsalikomlevelekkel összeforgatjuk, és a fedőt eltávolítva, meg-megkeverve megpirítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.