Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 csirkemell
2 dl joghurt
só
majoránna
olaj
A körítéshez
újkrumpli (ízlés szerinti mennyiségben)
1 fej hagyma
friss bazsalikomlevél (kb. 2 ágra való)
szarvasgombás olaj
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, a joghurttal leöntve néhány órán át a hűtőben pácoljuk. Sütés előtt fél órával a joghurtból a húst kiemeljük, megsózzuk, majoránnával fűszerezzük, majd lefedve pároljuk, végül a fedőt eltávolítva pirosra sütjük.
A körítéshez a hagymát megtisztítva vékony cikkekre vágjuk. Az újkrumpliról a zsenge héjat lekaparjuk, a megtisztított krumplikat megmossuk, szárazra töröljük, és félbevágjuk.
Egy sütőtálat szarvasgombás olajjal kikenünk, a hagymacikkeket és a krumplikat az olajban megforgatjuk (ha szükséges, a krumplira is permetezünk az olajból), majd letakarva 200 fokos sütőbe toljuk. Amikor a krumpli megpuhult (kb. fél óra), az előzőleg apróra vágott bazsalikomlevelekkel összeforgatjuk, és a fedőt eltávolítva, meg-megkeverve megpirítjuk.