Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Majdnem házi krémes
2014.01.25

 

hazi-kremes-copy.jpg

Hozzávalók 6 tojás, 6 dl tej, 15 dkg cukor, 6 dkg rétesliszt, 1 kis szál vanília, valamint 1 cs kész leveles tészta

Elkészítés A tésztát előmelegített sütőben, közepes hőfokon, sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütjük, majd két egyenlő részre vágjuk.

 

A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés hideg tejjel simára, palacsintatészta sűrűségűre keverjük. A tejet a fele cukorral és a kettévágott vaníliával forrni tesszük.

A tojások fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk. A felforrt tejet folytonos kevergetés mellett, habverővel a tojások sárgájához keverjük, majd visszatesszük a tűzre és folytonos, óvatos keverés mellett besűrítjük. Vigyázat: nem szabad forralni!

A besűrűsödött masszához habverővel könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, egyneműsítjük, és azon melegében rákenjük az egyik tésztalapra. Kicsit hagyjuk szikkadni (10-15 perc), majd ráillesztjük a másik lapot, kissé rányomkodjuk, és (lehetőleg fűrészélű késsel) kockákra vágjuk.

Végül a süteményt megszórjuk vaníliás porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.