Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Magos-olívás kenyér
2012.10.27

olivas-magos-kenyer-004.jpg Hozzávalók 1,5 csésze finomliszt, 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt, 2,5 tk  sütőpor, 1 mk aprított kakukkfű, 1 kk só, 2 nagy tojás, 1 csésze tej, 1/4 csésze olívaolaj, 1/3 csésze darabolt dió, 1/3 csésze darabolt tökmag, 1/3 csésze apróra vágott fekete olívabogyó

Elkészítés A rácsot a sütő alsó harmadába tesszük és előmelegítjük a sütőt 180 C fokra. Olajjal kikenünk egy kb. 22 cm átmérőjű köralakú formát(sütőpapírt is használhatunk helyette).

Alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakukkfüvet és a sót. Egy nagy edényben  összekeverjük a  tojásokat a tejjel és az olajjal, majd ehhez hozzáadjuk  a lisztkeveréket, végül  belekeverjük a diót, a tökmagot és az  apróra vágott olívabogyót. A tésztát egyenletesen eloszlatva a sütőformába öntjük, és addig sütjük, amíg a közepébe szúrt hústű tisztán jön ki belőle (kb. 40-45 perc). Hagyjuk hűlni legalább 5-10 percen át, mielőtt kiborítjuk a formából.

Tipp Sokáig eláll, pirítva is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.