Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1,5 csésze finomliszt, 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt, 2,5 tk sütőpor, 1 mk aprított kakukkfű, 1 kk só, 2 nagy tojás, 1 csésze tej, 1/4 csésze olívaolaj, 1/3 csésze darabolt dió, 1/3 csésze darabolt tökmag, 1/3 csésze apróra vágott fekete olívabogyó
Elkészítés A rácsot a sütő alsó harmadába tesszük és előmelegítjük a sütőt 180 C fokra. Olajjal kikenünk egy kb. 22 cm átmérőjű köralakú formát(sütőpapírt is használhatunk helyette).
Alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakukkfüvet és a sót. Egy nagy edényben összekeverjük a tojásokat a tejjel és az olajjal, majd ehhez hozzáadjuk a lisztkeveréket, végül belekeverjük a diót, a tökmagot és az apróra vágott olívabogyót. A tésztát egyenletesen eloszlatva a sütőformába öntjük, és addig sütjük, amíg a közepébe szúrt hústű tisztán jön ki belőle (kb. 40-45 perc). Hagyjuk hűlni legalább 5-10 percen át, mielőtt kiborítjuk a formából.
Tipp Sokáig eláll, pirítva is finom.