Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
3 tojásfehérje
6 dkg kristálycukor
18,5 dkg porcukor
10 dkg tisztított mandulabél
ételfesték (kihagyható)
Elkészítés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire mini pogácsaszaggató vagy kisméretű pohárka segítségével, ceruzával előrajzoljuk a sütemények helyét. Így lesznek majd egyformák.
A mandulát aprítógéppel lisztté őröljük, majd egy tálban összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét egy másik, mély tálban habosítani kezdjük, rövidesen hozzáadjuk a kristálycukrot, és az egészet nem teljesen kemény, hanem kissé lazább, folyósabb habbá verjük (ebbe kerülhet pár cseppnyi ételszínezék, ha színes sütiket szeretnénk). Apránként beleforgatjuk a habba a mandulás-cukros keveréket.
Az így elkészült tésztát nyomózsákba töltjük és kis korongokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe, az előrajzolt helyekre. Ezután egy órán át, szobahőmérsékleten szikkadni hagyjuk a süteményt.
Végül előmelegítjük a sütőt, és körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kívül ropogós, fényes, belül pedig kissé még puha, akkor el is készült. Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.
Tipp Önmagában, de kettőt-kettőt krémmel összeragasztva is fogyaszthatjuk. Desszertek díszítéséhez is jól jöhet.