Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Macaron
2016.12.19

macaron.jpg

 

Hozzávalók

 

3 tojásfehérje

6 dkg kristálycukor

18,5 dkg porcukor

10 dkg tisztított mandulabél

ételfesték (kihagyható)

 

Elkészítés

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire mini pogácsaszaggató vagy kisméretű pohárka segítségével, ceruzával előrajzoljuk a sütemények helyét. Így lesznek majd egyformák.

 

A mandulát aprítógéppel lisztté őröljük, majd egy tálban összekeverjük a porcukorral.

 

A tojásfehérjét egy másik, mély tálban habosítani kezdjük, rövidesen hozzáadjuk a kristálycukrot, és az egészet nem teljesen kemény, hanem kissé lazább, folyósabb habbá verjük (ebbe kerülhet pár cseppnyi ételszínezék, ha színes sütiket szeretnénk). Apránként beleforgatjuk a habba a mandulás-cukros keveréket.

 

Az így elkészült tésztát nyomózsákba töltjük és kis korongokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe, az előrajzolt helyekre. Ezután egy órán át, szobahőmérsékleten szikkadni hagyjuk a süteményt.

 

Végül előmelegítjük a sütőt, és körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kívül ropogós, fényes, belül pedig kissé még puha, akkor el is készült. Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

 

Tipp Önmagában, de kettőt-kettőt krémmel összeragasztva is fogyaszthatjuk. Desszertek díszítéséhez is jól jöhet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.