Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Linzertekercs
2011.11.02

lintek.jpgHozzávalók 10 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 tojás + 1 tojásfehérje, 1 cs vaníliás cukor, 2 dkg natúr kakaópor, a díszítéshez savanykás lekvár

Elkészítés A cukrot, a margarint, a lisztet, a tojást és a vaníliás cukrot gyorsan összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A két tésztacipót egyforma, téglalap alakú lapokká nyújtjuk, majd felcsavarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezután kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk és sütőpapírral fedett sütőlapon, közepes hőfokon megsütjük.

Még forrón mindegyik sütemény közepére lekvárt cseppentünk.

Tipp A linzertésztával érdemes gyorsan dolgozni, mivel már a kéz melegétől is könnyen olvadozni és ragadni kezd. Ha ezt tapasztaljuk, tegyük 20-30 percre hűtőbe, mielőtt folytatnánk a munkát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.