Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók: 3 tojásból kakaós piskóta (ehhez a liszt felét kakaóporral helyettesítjük), 500 g mascarpone, 3 dl tejszín, 2 lime, 4-5 evőkanál vaníliás porcukor, friss málna és porcukor a tetejére
Elkészítés A kihűlt piskótakarikát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük és köré kapcsozzuk a sütőforma peremét.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarponét a vaníliás porcukorral, a reszelt limehéjjal és a lime levével összekeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezt a krémet rásimítjuk a piskótára, befedjük a másik tortalappal, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan leemeljük a forma peremét, a tortát megszórjuk porcukorral, és málnával díszítjük.
Levin mondja Nagyon egyszerű, rendkívül könnyű és elképesztően finom desszert.