Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Lila káposzta ananásszal
2017.02.26

lilakaposzta-22ananasszal.jpg

Hozzávalók

1 fej lila káposzta ( kb. 1,2 kg)

1 doboz darabolt ananászbefőtt

1 fej lila hagyma

2 ek olaj

1 ek balzsamecet

2 ek nádcukor

só, bors

1 db citrom leve és reszelt héja

1 kk őrölt köménymag

Elkészítés A lila káposztát  négy darabba vágjuk, torzsáját kivágjuk, a káposztát vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, felcsíkozzuk. Egy nagy lábosban a cukrot pár perc alatt karamellizáljuk, hozzákeverjük az olajat és a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a káposztát, kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és lefedve fél órán át pároljuk.

Hozzáöntjük levével együtt a darabolt ananászbefőttet, 10 perc alatt összepároljuk. Belekeverjük a balzsamecetet és amikor a káposzta már teljesen megpuhult, hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, ízlés szerint tovább fűszerezzük sóval, borssal, majd kicsit lepirítjuk, hogy a leve teljesen elpárologjon.

Tipp Azonnal fogyasztjuk. Önmagában, vagy sültek köreteként kínálhatjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.