Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Lencseleves
2012.01.02

lencseleves-003.jpgHozzávalók 4 főre 30 dkg lencse, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zellergumó, 2-3 babérlevél, 1 szál füstölt kolbász, 1 l húsleves alaplé (kockából is jó, vagy használhatunk füstölthús-főzőlevet is), só, bors, pici pirospaprika,1 ek liszt, 1 dl olaj,  1cs petrezselyem zöldje

Elkészítés A lencsét előző este bőséges mennyiségű hideg vízbe tesszük és reggelig áztatjuk (de legalább 3-4 órán át ázzon).  A hagymát felkockázzuk és egy fazékban 1/2 dl olajon, pici sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt és 2 percig együtt pirítjuk a hagymával.

A  lencséről leöntjük a maradék vizet és hozzáadjuk a hagymához és kolbászhoz, felöntjük az alaplével (vagy a füstölthús-lével), sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket és lefedve 10 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellert, feldaraboljuk és a leveshez adjuk, fél óra alatt közepes erősségű fokozaton puhára főzzük.

Ezután rántást készítünk: 1/2 dl olajon folytonos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kiskanálnyi pirospaprikát és hideg(!) vízzel felengedjük, simára keverjük. Hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez és összeforraljuk. A rántáshoz ízlés szerint adhatunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is. Végül a kész levest petrezselyemzölddel megszórjuk.

Tipp  Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.