Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Lapos kenyér, dagasztás nélkül
2016.01.30

lapos-kenyerjpg.jpg

Hozzávalók

3 bögre liszt (2,5 dl-es bögrét használunk)

1,5 bögre víz

1 mk szárított élesztő

2 kk só

1 mk fűszersó (lehet pl. fokhagymás, zöld fűszeres)

2 ek mogyoróolaj (de pl. étolaj, vagy olívaolaj is megfelel)

kevés zsemlemorzsa

Elkészítés A lisztet egy széles tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a fűszersót és a szárított élesztőt, a közepébe öntjük a vizet és az olajat, majd gyors, körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk. Nem kell alaposan összegyúrni, csak éppen  lazán álljon össze a tészta.  Letakarjuk, és minimum 12 órán át langyos helyen kelesztjük. A kelesztés időtartama lehet hosszabb is, de 24 óra a maximum. Ragacsos, nyúlós, lyukacsos tésztát kapunk, amivel gyorsan kell dolgozni.

A sütés A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit használunk a sütéshez, kibéleljük sütőpapírral. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vizes kézzel akkorára lapítjuk,  húzogatjuk, mint a tepsi. Megszórjuk zsemlemorzsával, betoljuk a forró sütőbe és 35-40 percig sütjük, hogy ropogós aranybarna legyen. A sütés időtartama attól is függ, milyen forró a sütőnk.

Tipp Szendvicsekhez, mártogatós krémekhez kiváló.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.