Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krumplis tészta, Levintől
2014.07.19

krumplis-teszta.jpg

Hozzávalók 500-600 g burgonya, 200 g fodros rövid metélt tészta (leggyakrabban kis- vagy nagy kockatésztával készül, de barátnőm édesanyja összetördelt makarónival készíti, úgy is isteni!), 2 közepes fej hagyma, ha nem vegán módon készül, 3 szelet füstölt szalonna, só, bors, pirospaprika, fűszerkömény, majoránna, olaj

Elkészítés A tésztát sós-olajos vízben az előírás szerint megfőzzük, leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és egészen apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a szalonnát és a hagymát is.

A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a hagymát. (Ha szalonna nélkül készül, akkor kevés olajon futtassuk meg a hagymát.) Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Belekeverjük a krumplikockákat, felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a feléig ellepje, fűszerezzük, lefedjük, majd kis lángra visszatesszük főni. Ha szükséges, főzés közben a vizet pótoljuk, de mindig csak egy keveset öntsünk alá.

Ha puha a burgonya, és nagyjából a vizet is elfőtte, keverjük hozzá a tésztát, és fedő nélkül nagy lángon pirítsuk össze.

Levin mondja A napokban arról beszélgettünk, hogy vannak olyan, tök egyszerű ételek, amik simán kenterbe verik a legbonyolultabb, legkifinomultabb ízeket. A téma megvitatásánál ilyesmik röpködtek: sajtos-tejfölös tészta, juhtúrós vagy tojásos galuska, lecsó, na és természetesen mindenki részéről, mély egyetértésben: a krumplis tészta. A beszélgetés meghozta a kedvet, bevallom, egy nagyobbacska adag lett belőle, én pedig egész nap rájárogattam...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.